Voorzitten

Met een voorliefde voor efficiency en doelgerichtheid zit ik vergaderingen voor. Zowel klassieke meetings, bemiddelingsprocessen alsook op events. Humor en relativering, maar op z’n tijd ook scherpte en confrontatie helpen daar bij. 

Ieder mens doet er toe en iedereen heeft een ander perspectief. Ik pas in mijn voorzitterschappen de volgende theorieën toe:

Coherence; alles hangt met alles samen en we maken deel uit van een coherent systeem waarin alles en iedereen een plaats van betekenis heeft. Ik volgde de “priciples” en “Coherent leiderschap” bij House of Coherence in Zeist.

Geweldloze (of verbindende) Communicatie; Dit is een manier van communiceren welke is ontwikkeld door Marshall Rosenberg die empathie als rode draad ziet om in verbinding met elkaar en jezelf te komen en te zijn. Ik heb hier meerdere trainingen in gevolgd.

Ubuntu; ‘Ik ben omdat wij zijn, en omdat wij zijn, ben ik’.

De regel van Benedictus; gaat vooral om het luisteren naar de ander en jezelf, bedenken wat er toe doet en trouw zijn aan waar je voor staat. 

Nijntje; Ik houd van de eenvoud van Nijntje. Mijn stelling is “bestrijd complexiteit niet met complexiteit”. 

Alderik is een dynamisch persoon met een passie voor efficiëntie en kwaliteit. Hij is scherp in zijn analyse van situaties en snel in het voorstellen van effectieve oplossingen. Hij heeft een sterke mening maar is tegelijkertijd een goede luisteraar en spreekt altijd zijn respect uit voor anderen. Hij is toegewijd in het overdragen van leiderschap aan de volgende generatie en gelooft in de waarde van het coachen van jonge mensen. Als voorzitter van de nationale adviesraad van ons kerkgenootschap heb ik met hem samengewerkt in verschillende projecten, evenals in bemiddelingsprocessen. Voor mij is het een plezier om met hem samen te werken. Hij is ook een efficiënte technisch voorzitter van ons bestuur, die ons op het goede spoor houdt en ons helpt de vergadering op tijd af te ronden met alle besproken agendapunten.

Antonie Holleman, Landelijk leider, Kerk van de Nazarener – Nederland

Alderik is bij een event van WEL Company dagvoorzitter geweest (op de SS Rotterdam). Ik kijk terug op een zeer geslaagd event, waar Alderik een grote bijdrage aan heeft gehad. Hij is als dagvoorzitter energiek, veel humor, scherpe inzichten en participeert interactief met de zaal/deelnemers van het event. Daarnaast creëert hij een persoonlijke tint in zijn voorzitterschap gecombineerd met het centraal stellen van de spreker(s) en/of over thema’s tijdens het event.

Joël van den Doel, Directeur, Wel Company

Alderik heeft vanaf zijn eerste dag als voorzitter de Technische commissie van de VLR een boost gegeven. Hij weet op enthousiaste en intelligente wijze mensen te inspireren en aan te zetten tot actie. Zijn vermogen te luisteren en samen te vatten heeft een zeer positieve uitwerking op de voorgang van projecten.
Het heeft mijn plezier in het lidmaatschap van de TC goed gedaan.

Harro Wallenburg, Eigenaar, Liftbevrijders.nl