Over Alderik

Alderik Bos (1969) startte zijn carrière in de elektrotechniek met een commerciële functie in de industriële automatisering. Dat maakte dat hij in contact kwam met de liftenbranche. Met enkele compagnons bouwde hij tussen 1998 en 2003 een universeel liftbedrijf van 5 man tot bijna 100 man. Zijn aandeel in dat bedrijf verkocht hij en begon zijn eigen liftadviesbureau, Liftintermediair gericht op een gelijke positie tussen opdrachtgever en opdrachtnemer in een markt waar deze verhouding per definitie scheef ligt. Met het team van dat adviesbureau werkte hij voor aansprekende opdrachtgevers in de vastgoedsector. In 2018 verkocht hij dit adviesbureau door een management buy out. Het adviesbureau heeft nog steeds een toonaangevende positie in de Benelux. Op dit moment is Alderik CEO van Liftinsight, een Tech startup, dat met een Amerikaanse investeerder de wereldwijde markt van IoT tracht te veroveren. 

Op beperkte schaal is Alderik beschikbaar voor adviesopdrachten, spreekbeurten en voorzitterschappen, waarover op deze website meer te lezen is.

Alderik is voorzitter van de Technische Commisie van de VLR (branche organisatie voor lift- en roltrapindustrie in NL).

Tevens is hij lid van de Digitalization and Cybersecurity Committee van de ELA in Brussel (branche organisatie voor lift- en roltrapindustrie in de EU).

Als vrijwilliger is Alderik actief als technisch voorzitter in het landelijk bestuur van de Kerk van de Nazarener.

Alderik deed zijn MBA bij Business School Netherlands in 2003.